Młyn Zbożowy w Szadku

Mąka tortowa pszenna Szadkowska | Młyn zbożowy w Szadku

Mąka Pszenna Tortowa Szadkowska

Mąka Pszenna Tortowa Szadkowska to najdelikatniejsza i najjaśniejsza z naszych mąk – powstaje ze starannie wyselekcjonowanych, oczyszczonych i drobno zmielonych ziaren pszenicy. Dzięki temu przygotowywane na jej bazie ciasto jest lekkie, puszyste i bardzo smaczne!

Mąka pszenna tortowa to dla wielu osób po prostu mąka „do ciasta”. Jest ona najszlachetniejsza ze wszystkich produkowanych mąk – najdelikatniejsza i najjaśniejsza, dzięki czemu doskonale nadaje się do wypieku pulchnych, lekkostrawnych ciast, biszkoptów, herbatników i innych domowych smakołyków.

Mąka pszenna tortowa z Szadku – najwyższa jakość na Waszych stołach

Podobnie jak wszystkie inne mąki z naszego Młyna, również Mąka Pszenna Tortowa Szadkowska produkowana jest ze starannie wyselekcjonowanych ziaren pszenicy, które pozyskujemy od wieloletnich, sprawdzonych dostawców z Polski.

Ziarna te są następnie dokładnie oczyszczane oraz drobno mielone – dzięki temu mąka jest bardzo jasna, delikatna i zawiera mniej glutenu niż mąka pszenna uniwersalna. Stąd bierze się jej delikatność oraz lekkość, co wpływa na doskonałą jakość ciasta i puszystość powstających z niego wypieków. Mąka pszenna tortowa z Szadku sprawdza się jako podstawa lekkich biszkoptów, ciast kruchych, babeczek, domowych tortów oraz herbatników.

Nie można zapominać, że w parze z walorami wypiekowymi oraz smakowymi idą również właściwości odżywcze. Mąka pszenna tortowa jest źródłem witamin z grupy B, potasu, fosforu, wapnia i magnezu, choć – ze względu na dokładniejsze oczyszczanie ziaren i drobniejszy przemiał – jest ich nieco mniej niż w mące pszennej uniwersalnej.

Nasza Mąka Pszenna Tortowa Szadkowska produkowana jest tradycyjnymi metodami. To w pełni naturalny, zdrowy element codziennej diety – bez aromatów, barwników i innych chemicznych dodatków. Zachęcamy, by sięgać po nią za każdym razem, gdy najdzie Was ochota na pyszne, domowe wypieki!