Mąka Pszenna Szadkowska
Mąka Pszenna Szadkowska to nasz flagowy, najbardziej rozpoznawalny produkt. Powstaje z ziaren pszenicy najwyższej jakości – skupujemy je od sprawdzonych dostawców z Polski, z którymi współpracujemy od lat. Dzięki temu mamy pewność, że zarówno Mąka Pszenna Szadkowska, jak i powstające z niej wypieki, ciasta i inne produkty są smaczne i zdrowe!
Trudno wyobrazić sobie kuchnię bez mąki pszennej i dań, które dzięki niej lądują na naszych talerzach… Chleb, bułki, rogale, ciasta, naleśniki, różnego rodzaju kluski, makarony, pizza i tortilla – to tylko kilka przykładów potraw i produktów, których podstawą jest mąka pszenna.
Mąka pszenna z Szadku – najwyższa jakość i właściwości odżywcze
Flagowym produktem naszego Młyna jest Mąka Pszenna Szadkowska – produkujemy ją tradycyjnymi metodami, z pszenicy skupowanej od polskich dostawców. Zwracamy uwagę na staranny dobór ziaren do przemiału, dzięki czemu nasza Mąka Pszenna Szadkowska ma doskonałe walory wypiekowe i smakowe, a także zachowuje wszystkie właściwości odżywcze.
Nie można zapominać, że pszenica jest bogatym źródłem węglowodanów, zwłaszcza skrobi, będącej podstawowym źródłem energii dla organizmu człowieka, a także białka. Tym najważniejszym jest gluten, dzięki któremu wyrabiane z mąki pszennej ciasto jest elastyczne, kleiste i doskonale wyrasta.
Dzięki odpowiedniemu doborowi ziaren, Mąka Pszenna Szadkowska zawiera także cenne dla zdrowia człowieka pierwiastki: potas, fosfor, magnez, wapń, sód, żelazo i cynk.
W produkcji Mąki Pszennej Szadkowskiej nie stosujemy dodatków chemicznych ani konserwantów, polepszaczy smaku i aromatu. Sięgając po ten produkt macie Państwo pewność, że to naturalna, najwyższej jakości mąka pszenna, która może z powodzeniem stanowić podstawę Waszego codziennego żywienia!