Mąka Krupczatka Szadkowska
Mąka krupczatka to pszenna mąka gruboziarnista (typ 450) o charakterystycznej konsystencji kaszki. Jest idealna do wyrobu makaronów, wypieku ciast kruchych oraz panierowania mięs. Nasza Mąka Krupczatka Szadkowska powstaje z pszenicy najwyższej jakości od sprawdzonych polskich dostawców– to zapewnia jej doskonały smak i wybitne walory kulinarne!
Mąka krupczatka typ 450 to jeden z najpowszechniej znanych rodzajów jasnej mąki pszennej gruboziarnistej. Ma charakterystyczną, kremową barwę oraz lekkie grudki, przypominające na pierwszy rzut oka kaszkę. Jej ważną cechą jest także przyjemny, specyficzny zapach oraz delikatny, półsłodki smak.
Mąka krupczatka z Szadku – idealna do kuchni!
Mąka krupczatka to jeden z flagowych produktów naszego Młyna Szadek. Jak wszystkie nasze mąki, powstaje ze starannie wyselekcjonowanych ziaren pszenicy od sprawdzonych dostawców z Polski. Mielenie ziaren odbywa się tradycyjnymi, naturalnymi metodami, bez dodatku ulepszaczy smaku oraz aromatu – dzięki temu mamy pewność, że nasza Mąka Krupczatka Szadkowska to produkt najwyższej jakości!
Mąka krupczatka z Szadku ma ładny kremowy kolor, apetyczny zapach oraz jednolitą konsystencję. Jest idealna do wypieku kruchych ciast i ciasteczek, do tarty, kruszonek do ciast z owocami, ale także do klusek leniwych, kopytek, ciasta na pierogi oraz domowych makaronów – dzięki niej ciasta zyskują zwartą, kleistą konsystencję oraz doskonałe walory smakowe. Można nią także zagęszczać zupy oraz sosy.
Mąka Krupczatka Szadkowska typ 450 mielona jest grubiej niż np. mąka tortowa – dzięki temu zawiera więcej błonnika. Jest także źródłem witamin z grupy B, witaminy E, związków fosforu, wapnia i potasu. To pełnowartościowy, zdrowy produkt, który możecie bez obaw włączać do Waszego codziennego jadłospisu!